Mauritius

Witte zandstranden
Witte zandstranden, helder water, bergen, tropische wouden, suikerriet- en theeplantages en een gastvrije, kleurrijke bevolking maken dit land tot een ‘must see’. Verschillende rassen en godsdiensten maken dit tropisch eiland tot ween smeltkroes van culturen die zich eveneens weerspiegelt in een fantastische keuken.

Natuurschoon is Mauritius’ paradepaardje: hier vindt u zeldzame bomen en planten, er zijn zelfs negen soorten orchideeën die alleen op Mauritius te vinden zijn. Ook leven er zeer zeldzame vogels en reptielen. Voor ontspanning biedt dit eiland talloze mogelijkheden zoals diepzeevissen, snorkelen en duiken, golf en wellness.

Mauritius is zeer goed te combineren met een reis naar Zuid Afrika. Ook als strandvakantie alleen is Mauritius een geweldige bestemming. De wegen zijn goed begaanbaar.

Behalve de kilometers lange, witte stranden en het prachtige onderwaterleven heeft Mauritius nog meer te bieden. Rondrijdend over het eiland komt u langs enorme velden met suikerriet en de prachtigste theeplantages.
Black River Gorges
Het grootste natuurpark van Mauritius is beroemd vanwege de watervallen, vergezichten en wandelingen. Hier zijn meer dan 150 soorten planten en 9 soorten vogels die alleen op Mauritius voorkomen.

Chamarel Coloured Earth and Waterfalls
Een van de meest uitzonderlijke plekken van het eiland zijn de 7 kleuren duinen. Als je een buisje zand schudt, splitst het zich in 7 kleuren. Prachtige patronen van de verschillende kleuren zand zijn terug te vinden op de kale heuvels. Ook de aantrekkelijke Chamarel Falls, die 83m naar beneden valt door dikke tropische vegetatie is zeer de moeite waard.

Domaine les Pailles
Dit natuurpark ligt 10 km ten zuiden van Port Louis. Maak een rondrit te paard met een koetsje, een minitrein of met een landrover.

Eureka
Een creools huis uit 1830 in een waanzinnige tuin, omgeven door watervallen, afkomstig van de Moka River, en de spectaculaire Moka bergketen.

Grand Bassin
Genesteld in een oude vulkaankrater ligt Grand Bassin Lake. Volgens de Mauritiaanse Hindu´s is dit een heilige plek. Tempels, altaren en andere heilgdommen zijn gebouwd op de oevers.

Ile aux Cerfs
Omgeven door turquoise water, omringt door maagdelijk witte stranden, dit is een waar stukje paradijs. De stranden zijn uitmuntend. Op het eiland zijn restaurants, watersportfaciliteiten en parasailmogelijkheden.

Le Morne Brabant
Le Morne, gelegen in het uiterste zuidwesten is een adembenemend mooi gebied. Deze indrukwekkende berg staat op de Peninsula, omringt door een lagune en witte stranden.

Pamplemousses Gardens
Een van de oudste botanische tuinen van de wereld. Geniet hier van de ongelooflijke collectie Queen Victoria waterlelies, bijzondere palmen en medicinale planten. .

Port Louis
Port Louis is de hoofdstad van het eiland en is genoemd naar de Franse koning Louis XV. Het is een bruisende havenstad met gezellige restaurants en winkels. De Oosterse markt, de Jummah Moskee, de Citadel en het Nationaal Museum zijn zeker een bezoekje waard.

Tamarin Falls
Ook wel de Sept Cascades genoemd. Adembenemende uitzichten over de westkust en Le Marne worden hier gecombineerd met een magnifieke omgeving. In de poel van de onderste waterval kunt u zwemmen. De watervallen zijn lastig te bereiken maar zeer de moeite waard!

Trou aux Cerfs
Een 360graden uitzicht heeft u vanaf de rand van deze vulkanische krater. De bodem van deze krater is volledig dicht gegroeid.

Trou d´Eau Douce
Dit dorp dankt zijn naam de rivier die uitmondt in de oceaan. Het betekent dan ook zoet water gat. Hier heeft de tijd stil gestaan…

Vieux Grand Port
Dit is de bakermat van de Mauritaanse geschiedenis en valt onder Cultural Heritage Site. De Ruines Hollandaises zijn de overblijfselen van een Nederlands fort, woningen en winkeltjes uit 1638