Motorreizen

Panorama route explorer

Een 11-daagse motor tourtocht langs de mooiste plekken van Zuid Afrika U rijdt op een BMW naar keuze of Harley Davidson Softail.

Dag 1 Aankomst ’s avonds op de luchthaven van Johannesburg. U overnacht in een hotel vlakbij de luchthaven. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 2 Na een uitgebreid ontbijt ontmoet u uw gids en de rest van de groep. Na het ophalen van de motoren vertrekt u richting Pretoria. U verblijft net buiten de stad. Hier krijgt u een tour briefing en een welkomst diner. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 3 De tocht van vandaag leidt u langs weelderige groene bossen, bergpassen en spectaculaire uitzichten. U volgt een gedeelte van de Olifants en Blijde rivieren op weg naar Hazyview. De route gaat langs kronkelige wegen, watervallen, door valleien en over bergen. U overnacht in Hazyview. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 4 Deze dag brengt u door in het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. Tijdens de rit langs de prachtige natuur, bezoekt u ook de Glass Factory. Het eindpunt van deze dag bevindt diep in de bossen van Malkerns. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 5 Vandaag keert u terug naar Zuid Afrika. Door Kwazulu Natal rijdt u langs de Elephant Coast naar Umhlanga Rocks. U komt hier in de middag aan, zodat u de zon in de Indische Oceaan kunt zien zakken. ’s Avonds geniet u van een traditionele curry in een van de restaurantjes met lokale specialiteiten. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 6 U volgt vandaag de kustlijn tot aan Margate. Na het inchecken in uw accommodatie is er genoeg tijd om te zwemmen in het warme water van de Indische Oceaan. Daarna gaat u naar Ramsgate waar u het Pistols Saloon and Wild West Museum bezoekt voor een avond vol ‘food and fun’. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 7 Na een vroege start rijdt u, via Kokstad, naar Underberg, waar u een tocht maakt naar de Sani Pass. De Sani Pass brengt u naar een hoogte van 2874 m en naar het koninkrijk Lesotho. Het wordt ook wel ‘Het dak van Afrika’ genoemd. In het hoogste café van Afrika kunt u iets lunchen, voordat u weer naar Underberg terugkeert. U dineert met een echte Suid Afrikaanse braai. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 8 De rit naar Central Drakensberg voert u door de Natal Midlands en langs de Midlands Meander, vooral bekend vanwege de kunstnijverheid. Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 9 Ook deze dag vormt de Drakensbergen de achtergrond van de rit langs Olifants Hoek Pass en door het Golden Gate National Park. In de middag arriveert u bij uw accommodatie in het stadje Clarens, waar de mogelijkheid is tot een bierproeferij voordat u ergens gaat dineren. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 10 Op de laatste dag van de tour laat u de bergen achter en rijdt u terug naar de provincie Gauteng. U passeert de Vaal Dam, Zuid Afrika’s langste dam. U bezoekt het motormuseum in Deneysville en u eindigt in Johannesburg, waar u de motoren inlevert en incheckt in uw hotel nabij de luchthaven. Hier geniet u nog gezamenlijk van een afscheidsdiner Overnachting op basis van diner/logies/ontbijt.

Dag 11 Na het ontbijt wordt u op tijd voor uw vlucht naar de luchthaven gebracht.

Deze reis is inclusief:
-10 overnachtingen met ontbijt in luxe hotels/guesthouses/country lodges.
-9 diners, zoals aangegeven in de beschrijving.
-2 lunches, zoals aangegeven in de beschrijving.
-Entreegeld voor de parken
-9 dagen motorhuur, inclusief verzekering en kilometers
-Begeleidend voertuig voor de bagage en transfers (niet motorrijders zijn welkom om mee te rijden in het voertuig)
-Engels sprekende gids op de motor, die voorop rijdt
-Luchthaven transfers

Deze reis is exclusief:
-Reisverzekering
-Visa kosten, indien van toepassing
-Brandstof, ongeveer € 345,– voor de tocht
-Alle niet nader genoemde maaltijden
-Drankjes en kosten zoals telefoon, wasserij, etc.
-Fooien
-Eigen risico van € 950,–, via een creditcard bij het verhuurkantoor
-Ook uw vlucht naar Johannesburg toe is niet bij de prijs in begrepen, daar deze prijs sterk afhankelijk is van het seizoen en de maatschappij waarmee u vliegt.

Reissom vanaf € 3.260,– p.p. (bij 2 per.)