Vervoer

Diverse mogelijkheden

Auto

De meest ideale manier om Zuidelijk Afrika te beleven is per eigen auto. Zuid Afrika en Namibië hebben een prima infrastructuur, goede wegbewijzering en goed onderhouden en verzorgde wegen.

Alleen zijn de wegen in Namibië veelal onverhard, waardoor u het iets rustiger aan moet doen.

Een 4×4 voertuig is dan ook niet noodzakelijk.

Voor Botswana en Mozambique geldt dat voor beide bestemmingen het mogelijk is om een gewone auto te huren. Maar dit brengt vanwege de slechte wegen veel beperkingen mee.

De meeste natuurparken zijn in deze landen alleen te bereiken met een 4×4. Ons advies is dan ook om hier een 4×4 voertuig te huren.

Het is mogelijk om de auto op de ene plaats op te halen en op een andere plaats in te leveren, in enkele gevallen bent u drop off kosten verschuldigd.

Dit geeft u een enorme vrijheid om rond te reizen door deze fantastische landen.

 

 

Camperhuur

Wat voor de eigen auto geldt, is tevens van toepassing op het reizen per camper.

Alleen Zuid Afrika al, telt meer dan 800 kampeerplaatsen van uitstekende kwaliteit met vele faciliteiten tegen zeer redelijke prijzen.

In Namibië en Botswana zijn de campings een stuk eenvoudiger.

Campers zijn een zeer populair vervoermiddel en wij raden u daarom aan vroeg te boeken.

De campers zijn van uitstekende kwaliteit en zijn onder andere voorzien van airconditioning, volledig ingerichte keukentje, magnetron, koelkast, douche, toilet en een 220 volt aansluiting.

Ook bij de campers is het mogelijk om de camper in een andere stad achter te laten dan waar u hem heeft opgehaald, hiervoor geldt wel een toeslag.

 

 

4×4 Voertuigen

Hoewel het in Zuid Afrika niet of nauwelijks nodig is, kan het zijn dat toch uw voorkeur is om er een te huren.

Voor Botswana en Mozambique geeft het rijden van een 4×4 voertuig een enorme vrijheid omdat u niet afhankelijk bent van goede wegen.

Wij hebben voor u zowel standaard 4×4 voertuigen als aangepaste voertuigen in ons assortiment.

De aangepaste voertuigen hebben een stalen frame op de auto waar één of twee tenten opgezet kunnen worden. Deze voertuigen zijn, met hun grote brandstof- en watercapaciteit uitstekend geschikt voor de avontuurlijk ingestelde reiziger die zich goed ‘off the road’ kan redden. De 4×4 voertuigen kunnen alleen in Zuid Afrika, Botswana en Namibië gehuurd worden. Indien u het voertuig mee de grens over wilt nemen, is er een extra verzekeringstoeslag verschuldigd en heeft u een schriftelijke toestemming van het verhuurbedrijf nodig.

 

 

Motoren

Op verzoek kunnen wij ook het huren van motoren verzorgen. Het rondreizen per motor door Zuid Afrika wordt steeds populairder, daardoor zijn er steeds meer verschillende modellen en merken te huren.

Vraag ons naar de mogelijkheden.